Ανακύκλωση

recycle

Το χαρτοκιβώτιο, ανήκει σε εκείνα τα μέσα συσκευασίας, που δημιουργήθηκαν για να συγκεντρώσουν και να προστατέψουν τα προϊόντα, κατά τη διαδικασία διαχείρισης και μεταφοράς τους, σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ως εκ τούτου, αυτό το είδος της συσκευασίας, αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα προστασίας των καταναλωτικών, κυρίως, προϊόντων και όχι μόνο.

Η διαδικασία κατασκευής του, έχει διαφοροποιηθεί θεαματικά στο πέρασμα του χρόνου και η τεχνολογία έχει επιδράσει αποφασιστικά στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών κατά την παραγωγή του και την απόδοση των βέλτιστων αποτελεσμάτων κατά την χρήση του.

Η θέση του χαρτοκιβωτίου στην αγορά
Το χαρτοκιβώτιο, ως ένα από τα πλέον φιλικά υλικά προς το περιβάλλον, που ταυτόχρονα ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλού (σχετικά) κόστους και υψηλά ποσοστά προστασίας των προϊόντων που περιέχονται σε αυτό, δικαίως κατέχει την πρώτη θέση σε κατανάλωση, ως υλικού συσκευασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για παράδειγμα, μόνο στη Δ.Ευρώπη, οι καταναλώσεις υλικών συσκευασίας, φέρνουν το χαρτοκιβώτιο πρώτο στην προτίμηση των βιομηχανιών, με ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 41%, παρουσιάζοντας μάλιστα, συνεχείς αυξητικές τάσεις.

Screen Shot 2014-07-15 at 4.43.12 PM

Την ίδια στιγμή και ενώ ο πλανήτης, στην κυριολεξία ασφυκτιά, κάτω από το βάρος των βιομηχανικών και καταναλωτικών αποβλήτων, γίνονται συνεχείς προσπάθειες, για μείωση του βάρους των συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα, με σκοπό την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που καταλήγουν στις χωματερές.
Για μια ακόμη φορά, το χαρτοκιβώτιο φαντάζει ως μια από τις αποτελεσματικότερες λύσεις, καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό χάρτινης συσκευασίας, καταλήγει στις χωματερές (το υπόλοιπο ανακυκλώνεται) και ταυτόχρονα έχει σχετικά χαμηλό βάρος, σε σχέση με το προϊόν που περιέχεται σε αυτό.